Φωτοβολταϊκά: δεν θέλει “πόλεμο” με την Κίνα η Γερμανία

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την απροθυμία της Γερμανίας να εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο για τις κινεζικές εξαγωγές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού στην Ευρώπη εξέφρασε η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε πως η Κίνα οφείλει να λάβει μέτρα αποκατάστασης του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών του κλάδου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Κίνα για δεύτερη φορά το 2012 με τη συνοδεία της μεγαλύτερης γερμανικής αντιπροσωπείας που είχε πάει ποτέ στο Πεκίνο, αποτελούμενη από 100 Γερμανούς επιχειρηματίες.

Τον προηγούμενο μήνα ευρωπαϊκές εταιρείες φωτοβολταϊκών ηγούμενες από τη γερμανική SolarWorld κατέθεσαν καταγγελία για αθέμιτες πρακτικές ντάμπινγκ στη διάθεση των κινεζικών προϊόντων φωτοβολταϊκού εξοπλισμού. Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Μέρκελ που προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα στις ευρωπαϊκές εταιρείες φωτοβολταϊκών προηγούνται τις απόφασης που καλείται να λάβει έως τις 7 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν πάνω στην καταγγελία.

Από την πλευρά τους, οι κινεζικές εταιρείες καλούν το Πεκίνο να αντιδράσει σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες στραφούν εναντίον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των “ηλιακών” εξαγωγών της Κίνας το 2011 κατευθύνθηκε στη Γηραιά Ήπειρο.

econews

Σχόλια