Βοτανικός: Διπλή Ανάπλαση με περισσότερο πράσινο και εμπορικό κέντρο 43.000 τ.μ

1
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αυξημένους χώρους πρασίνου κατά 30.000 τ.μ και μειωμένη δομημένη επιφάνεια κατά 66.000 τ.μ προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τη Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού – Λεωφόρου Αλεξάνδρας που υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Όπως αναφέρει το euro2day, το προεδρικό διάταγμα για την «Εγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, του Δήμου Αθηναίων» ενσωματώνει και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Προβλέπεται επίσης η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου για τον ΠΑΟ, χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο του ΠΑΟ όσο και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και υπογείων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 450 θέσεων.

Τέλος, το ΠΔ προβλέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, συνολικής επιφάνειας 43.000 τ.μ.

Στο τμήμα της ανάπλασης που θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο, ο ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης ανέρχεται σε 1,2, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη σε 40% και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων τα 18 μέτρα.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.