Στο δηλητήριο της ταραντούλας η θεραπεία του καρκίνου;

0
49

Περιβάλλον Ενέρεγεια Οικολογία:

Τις θεραπευτικές ιδιότητες του δηλητηρίου της ταραντούλας και της αράχνης του είδους «Atrax robustus», θα μελετήσουν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Κούκ, στο πλαίσιο έρευνας για τον καρκίνο του μαστού.

Σε δηλώσεις της η υπουργός επιστημών του Κουΐνσλαντ, Ros Bates, τόνισε ότι η έρευνα στηρίζεται σε προηγούμενες διεθνείς μελέτες που υποστηρίζουν ότι ορισμένες τοξίνες στο δηλητήριο της αράχνης μπορούν να μπλοκάρουν τα ένζυμα που προκαλούν καρκίνο.

Ειδικότερα, τα μόρια που συνθέτουν το δηλητήριο με το οποίο η αράχνη σκοτώνει θύματα και θηρευτές, ενδέχεται να μπορούν να σκοτώσουν με φυσικό τρόπο τα καρκινικά κύτταρα.

Τα είδη της αράχνης εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 40.000, γεγονός που σημαίνει ότι στα δηλητήριά τους ενδέχεται να υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια διαφορετικές τοξίνες.

«Οι ερευνητές ψάχνουν με ποιον τρόπο το δηλητήριο θα μπορούσε να μπλοκάρει ή να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, οδηγώντας στη θεραπεία του καρκίνου. Βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, όμως η έρευνα θεωρείται πρωτοποριακή», επισήμανε η Αυστραλή υπουργός.

econews

Σχόλια