Πυρκαγιές: κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρόδο – Τα υπόλοιπα μέτωπα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ρόδος λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη (28/8) το μεσημέρι στη δασική περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων.

Στην περιοχή επιχειρούν 33 οχήματα με 94 πυροσβέστες, 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πυρκαγιά αποτελεί έργο εμπρηστών, καθώς τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να βάλουν φωτιά στην ίδια δασική περιοχή.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στην Κρήτη η φωτιά καίει στην περιοχή Ομαλός του δήμου Πλατανιά όπου για την κατάσβεση της μάχονται 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Στην Ύδρα, 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστη.

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Σημειώνεται τέλος ότι φωτιά ξέσπασε την Τρίτη στο Νέο Βουτζά Αττικής. Επί τόπου έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά πλησίασε σε κατοικημένη περιοχή, αλλά τελικά δεν απείλησε σπίτια χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών.

econews

Σχόλια