Μάκα: Η ρίζα του Περού με τις θαυματουργές ιδιότητες

1
10311

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγαλώνει στις Άνδεις του Περού σε ύψος 4.300 μέτρων! (κανένα άλλο φυτό, πουθενά στον κόσμο, δεν επιβιώνει σε αυτά τα ύψη).

Η ανάπτυξη, το μέγεθος, και οι διαστάσεις της μάκα είναι παρόμοιες με εκείνες του ραδικιού και της κράμβης με τα οποία είναι συγγενής. Το φυτό φτάνει το ύψος των 20 περίπου εκατοστών.

Η μάκα καλλιεργείται παραδοσιακά σε υψόμετρα 3.750-4.350 μ. Καταφέρνει να ευδοκιμεί σε ιδιαίτερα δύσκολες κλιματικές συνθήκες (δυνατός ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα, χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα, ισχυροί άνεμοι).

—Η μάκα ως τροφή και ως φάρμακο

Οι Περουβιανοί βάζουν τη μάκα καθημερινά στη δίαιτά τους και τη χρησιμοποιούν ως τονωτικό ενέργειας πάνω από 2.000 χρόνια, χωρίς καθόλου αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα. Η θρεπτική αξία της αποξηραμένης ρίζας της μάκα είναι υψηλή, παρόμοια με τους σπόρους δημητριακών, όπως το σιτάρι και το ρύζι. Περιέχει 60% υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνες, 8,5% φυτικές ίνες, και 2,2% λίπη.

Όπως και η αλόη βέρα, η MAKA προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Βασική πηγή ενέργειας, δύναμης και αντοχής, λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα (ειδικά μαγνησίου και ασβεστίου που
βοηθούν στην οστεοπόρωση).

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην εξισορρόπηση των ορμονών (κατάλληλη για κατανάλωση από γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή που υποφέρουν από πόνους περιόδου) βοηθάει σε θέματα γονιμοποίησης και ανεβάζει τη λίμπιντο. Επίσης είναι το πλέον κατάλληλο για ανθρώπους που πάσχουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και κατάθλιψης.

Περιέχει φυτική στερόλη (φυσική μορφή στεροϊδών) και χρησιμοποιείται από αθλητές για περισσότερη ενέργεια.

Μπορούν να καταναλωθούν τόσο τα φύλλα, όσο και η ρίζα της μάκα.

Πηγή: troofoodliberation

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκτός από το μάκα, ένα άλλο σπουδαίο φυσικό αφροδισιακό βότανο είναι και το Κορντισεπς, το οποίο χρησιμοποιείται από την ΠΚΙ για την αντιμετώπιση της ανδρικής & γυναικείας υπογονιμότητας, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα γνωστό και στην δύση

    Κλείνοντας, η παρακάτω παράγραφος δεν ισχύει γιατί το Κορντισεπς βρίσκεται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

    «Μεγαλώνει στις Άνδεις του Περού σε ύψος 4.300 μέτρων! (κανένα άλλο φυτό, πουθενά στον κόσμο, δεν επιβιώνει σε αυτά τα ύψη).»

Comments are closed.