ΗΠΑ: Η καθαρή ενέργεια δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2012

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περίπου 37.500 νέες θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρη σε 70 νέα, μεγάλα έργα καθαρής ενέργειας που ανακοινώθηκαν στο β” τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε η ομάδα “Επιχειρηματίες στο Περιβάλλον” που αποτελείται από επικεφαλής εταιρειών που προωθούν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τις περιβαλλοντικές πολιτικές.

Η εν λόγω ομάδα καταγράφει την πρόοδο πράσινων ενεργειακών σχεδίων και τη δυναμική δημιουργίας θέσεων εργασίας που αυτά συνεπάγονται.

Η καθαρή ενέργειας αποτελεί νησίδα ανάπτυξης και απασχόλησης στην επί χρόνια χειμαζόμενη αμερικανική οικονομία.

Παρότι στην κορυφή της λίστας των Πολιτειών με τα περισσότερα έργα και δουλειές βρίσκεται η Καλιφόρνια (16 έργα, 20.879 πιθανές θέσεις εργασίας), είναι οι Κεντροδυτικές πολιτείες που θα συγκεντρώσουν το ένα τρίτο των σχεδιαζόμενων έργων.

Παρά τα ευοίωνα μηνύματα για τις ΑΠΕ στις ΗΠΑ, οι φορείς του κλάδου προβληματίζονται για την επικείμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους παραγωγούς αιολικής ενέργειας, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση των σχεδιαζόμενων έργων από 31 το α’ τρίμηνο (9100 θέσεις εργασίας), σε 12 το β’ τρίμηνο του 2012 (2300 θέσεις εργασίας).

econews

Σχόλια