Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στους φιναλίστ για το διεθνές βραβείο «Riverprize»

0
40

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά από δύο στάδια αξιολόγησης, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών πέρασε στους 4 φιναλίστ που διεκδικούν το διεθνές βραβείο Thiess International Riverprize. Το βραβείο απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας, σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο απονέμεται από το 1999 και έχει πλέον καθιερωθεί μεταξύ των πιο σημαντικών στον τομέα του περιβάλλοντος.

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμμετείχε με το έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας», ένα έργο που αποτελεί πυρήνα για την προστασία παγκοσμίως απειλούμενων ειδών, όπως ο Αργυροπελεκάνος, και την ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος της Μικρής Πρέσπας. Ο νικητής των φετινών βραβείων θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτώβρη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Το γεγονός ότι η Πρέσπα ξεχώρισε και διακρίθηκε μεταξύ των πιο σημαντικών περιοχών του πλανήτη για τη διαχείριση των υγρών λιβαδιών της Μικρής Πρέσπας σε παγκόσμιο επίπεδο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα μας «δεσμεύει» ακόμη περισσότερο στη συνέχιση των προσπαθειών μας για την προστασία και ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη-οργανώσεις της ΕΠΠ, την τοπική κοινωνία της Πρέσπας, τους αρμόδιους φορείς που βοήθησαν και όλους τους φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές για τη συνεχή υποστήριξη που παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια στις προσπάθειές μας για την προστασία της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το International River Foundation και το Thiess International Riverprize μπορείτε να δείτε εδώ.

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών

Σχόλια