Πεζοδρομείται η Βασιλίσσης Όλγας

0
42

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε φάση υλοποίησης αναμένεται να περάσει το σχέδιο για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, ενοποιώντας ένα μεγάλο χώρο πρασίνου και αρχαιοτήτων από την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού μέχρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τα ΙΧ θα απαγορευθούν, το τραμ θα παραμείνει, ενώ τα τρόλεϊ θα κινούνται σε «πράσινη» λωρίδα με ψυχρή άσφαλτο που δεν απορροφά θερμότητα.

Με βάση το σχέδιο θα λειτουργήσει κέντρο ενοικίασης ποδηλάτων, ενώ θα φυτευθούν 10.000 νέοι θάμνοι και 270 δένδρα, όπως ελιές, κυπαρίσσια και βελανιδιές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μεγάλο αγκάθι είναι η χρηματοδότηση  ωστόσο υπάρχουν «δεσμευμένα» 3,5 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής και αν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις το έργο θα μπορούσε να δημοπρατηθεί στις αρχές 2013.

Στο μεταξύ, βιοκλιματικό λίφτινγκ με παρεμβάσεις σε δρόμους, πάρκα και πλατείες στους δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Αγίου Δημητρίου και Μεταμόρφωσης ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δημοσίων Ανοιχτών Χώρων», ύψους 60 εκατ. ευρώ, που επιδιώκει την αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας, με μείωση της θερμοκρασίας ως και 2 βαθμούς Κελσίου. (Διαβάστε στο econews.gr περισσότερες λεπτομέρειες).

Σχόλια