Το πρώτο ορφανοτροφείο ρινόκερων στον κόσμο (video)

1
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πρώτο ορφανοτροφείο για ρινόκερους εγκαινιάστηκε στη Νότιο Αφρική, στην επαρχία Λιμποπο.

Το ορφανοτροφείο δίνει στους νεογέννητους ρινόκερους που έχασαν τους γονείς τους από τους λαθροθήρες την ευκαιρία να επιβιώσουν.

«Η κρίση λαθροθηρίας προκαλεί πολλά προβλήματα στη χώρα και έχει πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων νεογέννητους ρινόκερους με ψυχικά και σωματικά τραύματα», δήλωσε η κ. Karen Trendler, ειδική για τη διατήρηση των ρινόκερων.

«Αυτά τα νεογέννητα χρειάζονται ειδικό χειρισμό για να ξεπεράσουν τα τραύματα τους και πρέπει να ανατραφούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελιχθούν σε υγιή, βιώσιμα ζώα που μπορούν να επανενταχθούν στην άγρια φύση», προσέθεσε.

Η Νότιος Αφρική φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων στον πλανήτη.

Οι λαθροθήρες σκοτώνουν τους ρινόκερους για το κέρατό τους, που πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να σφαγιαστούν περισσότεροι ρινόκεροι συγκριτικά με το 2011, που τα θύματα της λαθροθηρίας έφτασαν τα 448.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. η κυβέρνηση της νοτίου Αφρικής, αφού πιστεύει ότι θα είναι διπλάσιος ο αριθμός των ρινόκερων που θα σφαγιαστούν φέτος, εξαιτίας κάποιας ηλίθιας σκέψης κάποιων ό,τι τα κέρατα των ρινίκερων έχουν θεραπευτική ιδιότητα, γιατί δε κάνουν κάτι? γιατί δε βάζουν φύλακες να φυλάνε τα πάρκα από τους λαθροθήρες?

Comments are closed.