Γιγάντιος πύθωνας με 87 αυγά πιάστηκε στη Φλόριντα

0
47

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένας γιγάντιος πύθωνας Βιρμανίας, μήκους πέντε μέτρων και 74 κιλών, βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύθωνα που πιάστηκε στη Φλόριντα μέχρι σήμερα.

Το φίδι κυοφορούσε 87 αυγά, που επίσης πιστεύεται ότι είναι ρεκόρ.

Οι πύθωνες Βιρμανίας, που είναι ξενικά ήδη, ενοχοποιούνται για σημαντική απώλεια της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η τελευταία ανακάλυψη καταδεικνύει την εξάπλωση των φιδιών, που κανονικά ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Νότια Φλόριντα.

«Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα φίδια επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην άγρια φύση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Kenneth Krysko από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.

«Δεν τους σταματά τίποτα τους πύθωνες και τα ενδημικά είδη κινδυνεύουν», επισήμανε ο κ. Krysko προσθέτοντας ότι στο στομάχι του φιδιού βρέθηκαν φτερά, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν τις διατροφικές του συνήθειες.

Οι πύθωνες τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει από ασφυξία. Μπορούν να καταπιούν πολύ μεγάλα ζώα, όπως ελάφια και κροκόδειλους.

econews

Σχόλια