Θεσσαλονίκη: απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου επιβλήθηκε για όλα τα τροχοφόρα οχήματα από τις 12.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Αυγούστου και θα εφαρμοστεί μέχρι και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά από ενημέρωση για τις αλλεπάλληλες απόπειρες εμπρησμών στο Σέιχ Σου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αν οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν ή εντοπιστούν εκ νέου απόπειρες εμπρησμών, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί για όσο χρειαστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου δήλωσε:

«Κάποιοι οργανωμένα προσπαθούν να κάψουν το Σέιχ Σου. Έχουμε στοιχεία ότι οι απόπειρες εμπρησμών που παρατηρούνται μετά την πυρκαγιά της 14ης Ιουλίου δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε μεμονωμένες και για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως το τέλος της ΔΕΘ, που συμπίπτει περίπου με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Αποφασίσαμε την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα τροχοφόρα οχήματα καθημερινά κατά τις βραδινές ώρες, την ενισχυμένη παρουσία δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου, των υπηρεσιών των δήμων και των δημοτικών αστυνόμων, όπως επίσης και την εντονότερη παρουσία και  επιφυλακή όλων των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την προσπάθεια φύλαξης του δάσους της Θεσσαλονίκης».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος, να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία. Δε θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει το δάσος της Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία, αρχών και φορέων αλλά και τη βοήθεια των πολιτών, μπορούμε να το πετύχουμε».

Σχόλια