Φωτιές σε Όλυμπο, Λάρισα και Κρήτη (upd)

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη θέση Παπά Αλώνι στον Όλυμπο, σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα. Στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμάσι στο νομό Λάρισας, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στη χώρα των Κυθήρων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Μουρνιές στην Ιεραπέτρα, στον Μύρτο και τα Γδόχια.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Τρίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

 – Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια