Καύσωνας: στους 42 ο υδράργυρος – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σήμερα, Δευτέρα, η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φτάνει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική: ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 39 βαθμών Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 39 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη: ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος:  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια