Φάλαινα δολοφόνος επιτίθεται σε δύτη (video)

0
154

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα βίντεο με επίθεση  φάλαινας δολοφόνου σε δύτη, το οποίο τραβήχθηκε το 2006, έδωσε στη δημοσιότητα το θαλάσσιο πάρκο «SeaWorld».

Στο 15λεπτο βίντεο φαίνεται η όρκα να αρπάζει το πόδι του εκπαιδευτή του πάρκου και τον τραβά κάτω από το νερό, ενώ εκείνος προσπαθεί απεγνωσμένα να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, μέχρι που τελικά η φάλαινα τον αφήνει ελεύθερο.

Μέχρι σήμερα το βίντεο είχε παρουσιαστεί μόνο στο Δικαστήριο, στο πλαίσιο εκδίκασης προσφυγής κατά του θαλάσσιου πάρκου «SeaWorld», μετά τη φονική επίθεση όρκας σε άλλο εκπαιδευτή του πάρκου το 2010.

Ωστόσο έξι χρόνια μετά παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό κατόπιν αιτήματος για την ελευθερία της πληροφόρησης.

Το βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται ο εκπαιδευτής Ken Peters να βουτά σε πισίνα του θαλάσσιου πάρκου «SeaWorld» στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών το 2006.

Η φάλαινα δολοφόνος, εν ονόματι Kasatka, αρπάζει τον εκπαιδευτή από το πόδι και τον σέρνει κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ο Peters, που χτυπά με δύναμη τα χέρια του προσπαθώντας να απελευθερωθεί, τελικά καταφέρνει να ξεφύγει όταν η όρκα ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα.

Ο εκπαιδευτής χτυπά ελαφρά την Kasatka και κολυμπά ήρεμα προς την άκρη της πισίνας.

Η φάλαινα δολοφόνος έσερνε τον Peters από το πόδι για οχτώ λεπτά.

Στην τραγική υπόθεση του 2010, η εκπαιδεύτρια Dawn Brancheau σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των έντρομων θεατών στο θαλάσσιο πάρκο του «SeaWorld» στο Orlando, όταν δέχθηκε επίθεση από τη φάλαινα δολοφόνο Tilikum, στο πλαίσιο επίδειξης.

Ο Peters στάθηκε πιο τυχερός και κατάφερε να γλιτώσει με ένα σπασμένο πόδι.

econews

Σχόλια