Εθελοντές πότισαν 63.000 δέντρα στις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και μελών της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2012. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, υδροφόρες του Σ.Π.Α.Π αλλά και από τους Δήμους Αμαρουσίου, Παλλήνης, Μαραθώνα, Πεντέλης, Διονύσου, Χαλανδρίου, Ραφήνας – Πικερμίου, και την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκονταν στα τρία σημεία του ποτίσματος.

Παρά τη ζέστη πολλοί πολίτες μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π έδωσαν για δεύτερη φορά ραντεβού στο χώρο δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για να ποτίσουν τα 63.000 δεντράκια που φυτεύτηκαν πέριξ του Νοσοκομείου, στα Ιταλικά Οχυρά – όπισθεν του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Κοιμητήριο Παλαιάς Πεντέλης.

Η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου διευκόλυνε το έργο του ποτίσματος, ενώ το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονταν σε επιφυλακή για παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Σ.Π.Α.Π ευχαριστεί θερμά την εταιρία ΒΙΚΟΣ για την ευγενική προσφορά 1.500 φιαλών νερού για τις ανάγκες των ποτισμάτων και των επόμενων δεντροφυτεύσεων του Σ.Π.Α.Π τον προσεχή χειμώνα, και προτρέπει και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Τα εθελοντικά ποτίσματα για το 2012 θα ολοκληρωθούν με το τρίτο πότισμα την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε όλους να συμμετάσχουν και στο τελευταίο πότισμα της χρονιάς για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία όλοι μαζί την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.

 

Σχόλια