Ουγκάντα: συναγερμός για τον φονικό ιό Έμπολα – Δεκατέσσερις νεκροί

0
49

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Yoweri Museveni, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τη φυσική επαφή, μετά την εμφάνιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα στην πρωτεύουσα, Καμπάλα.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη δυτική Ουγκάντα, όπου ξέσπασε η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα, ενώ τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και στην πρωτεύουσα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ο Έμπολα, ένας από τους πιο δολοφονικούς ιούς παγκοσμίως, μεταδίδεται με τη στενή σωματική επαφή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Museveni δήλωσε ότι οι γιατροί προσπαθούν να εντοπίσουν όσους ήρθαν σε επαφή με τα θύματα έτσι ώστε να τεθούν σε καραντίνα.

Όπως διευκρίνισε, για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού οι άνθρωποι πρέπει να αποφύγουν τις χειραψίες, τα φιλιά και τη σεξουαλική επαφή.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουγκάντας απηύθυνε έκκληση σε συγγενείς και φίλους ανθρώπων που πέθαναν να μην θάψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αν υποπτεύονται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σημειώνεται ότι 13 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Mulago», που είναι το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας, τέθηκαν σε καραντίνα μετά την περίθαλψη δυο περιστατικών που μεταφέρθηκαν εκεί από την επαρχία Κιμπάλε.

Ο ένας ασθενής κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

econews

Σχόλια