Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 41 ο υδράργυρος

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σήμερα με τη θερμοκρασία να φθάνει μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση από την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία – Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότεροι.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτ. Στερεά, Δυτ.Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Ήπειρο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειδυτικοί 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και στα ανοιχτά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από 21 έως 39 βαθμούς, ενώ στα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια, Ανατ. Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον καιρό στο econews.gr

Σχόλια