Γορίλας κρεμάστηκε κατά λάθος παίζοντας με το σχοινί

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένας γορίλας κρεμάστηκε την Παρασκευή κατά λάθος σε ζωολογικό κήπο της Πράγας, πέντε χρόνια αφότου έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν η γέννησή του μεταδόθηκε ζωντανά στο Διαδίκτυο.

Ο Tatu πέθανε το πρωί της Παρασκευής παίζοντας με ένα σχοινί.

«Αυτό είναι το πιο τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στον ζωολογικό κήπο της Πράγας μετά τον Αύγουστο του 2002, όταν οι πλημμύρες κατέστρεψαν ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου και σκότωσαν αρκετά ζώα, μεταξύ των οποίων έναν γορίλα», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Miroslav Bobek.

Οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου ξεκίνησαν τις προσπάθειες διάσωσης του ζώου όταν κατάφεραν να διώξουν με αντλίες νερού τους άλλους γορίλες που είχαν περικυκλώσει τον Tatu, όμως ήταν αργά.

«Ήταν κυρίως η Κamba, το μεγαλύτερο μέλος της φυλής που αρνούνταν με πείσμα να εγκαταλείψει τον Tatu», ανέφερε ο κ. Bobek.

Σημειώνεται ότι ο ζωολογικός κήπος της Πράγας υλοποιεί προγράμματα προστασίας των γοριλών, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει χρήματα για το καταφύγιο γοριλών στο Καμερούν, ενώ έχει σχεδιάσει μια ιστοσελίδα με νέα για γορίλες, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις δωρεές τους.

Photo Reuters

econews

Σχόλια