Πώς οι τουρίστες αφανίζουν τους ελέφαντες (video)

2
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το παράνομο διασυνοριακό εμπόριο ασιατικών ελεφάντων πλουτίζει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, καταδικάζοντας το είδος σε εξαφάνιση.

Αυτό προκύπτει από μυστική έρευνα της οργάνωσης «Ecologist Film Unit» (EFU), που πρόσφατα δημοσίευσε ένα video σχετικά με το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, το video δείχνει πώς 50 με 100 νεαροί και θηλυκοί ελέφαντες αρπάζονται από τους οικοτόπους τους στη Βιρμανία κάθε χρόνο και μεταφέρονται παράνομα σε τουριστικά πάρκα στην Ταϊλάνδη.

Πολλά από τα ζώα χρησιμοποιούνται για να κουβαλούν τους τουρίστες, ενώ άλλα εκτίθενται σε πάρκα άγριας ζωής.

Όπως καταγγέλλουν οι ακτιβιστές, αναρίθμητοι ελέφαντες πεθαίνουν εξαιτίας του παράνομου εμπορίου, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά ο πληθυσμός του είδους, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η αιχμαλωσία ελεφάντων στην άγρια φύση συχνά περιλαμβάνει τη δολοφονία της μητέρας ή άλλων μελών που προσπαθούν να προστατέψουν τα νεογέννητα.

Τα ελεφαντάκια που αιχμαλωτίζονται υπομένουν φρικτά βασανιστήρια (δέσιμο, αιχμαλωσία, ασιτία, χτυπήματα) για να «λυγίσουν», δηλαδή να σπάσει το ηθικό τους.

Εκτιμάται ότι μόνο ένας στους τρείς νεαρούς ελέφαντες επιβιώνει αυτής της απάνθρωπης διαδικασίας «εξημέρωσης».

Με αφορμή τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων Ειδών (CITES) στην Ταϊλάνδη, τον Μάρτιο του 2013, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στις Αρχές της χώρας να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

econews

2 Σχόλια

  1. Αν όμως έφερναν καναδυο στο Σπάτα θα τους παρουσιάζατε με φόντο την πανσέληνο και θα καλούσατε τον κόσμο να πάει να τους καμαρώσει.

    Γιατί δεν γράφετε το ίδιο αρνητικά και για τα δελφίνια του αττικού τσιρκάριου;

  2. ΠΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ…ΤΙΠΟΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ…ΠΕΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ….ΤΑ 3 ΔΛΕΦΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΘΑΝΟ

Comments are closed.