Προτεραιότητα η δασοπροστασία λέει ο Καλαφάτης – Επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επίσκεψη στα έργα αποκατάστασης του περιαστικού δάσους Σέιχ-Σου της Θεσσαλονίκης, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΥΠΕΚΑ, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουλίου, ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης συνοδευόταν από τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου, Γεώργιο Αμοργιανιώτη, και από το Γενικό Διευθυντή Δασών, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, και μετείχε σε σύσκεψη με δασικούς φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“H προστασία του δασικού πλούτου είναι συλλογική ευθύνη, είναι μια προτεραιότητα. Εδώ εκτελούνται έργα που παρακολουθούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Tα έργα πρόληψης πυρκαγιών, αλλά και αποκατάστασης είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας του ΥΠΕΚΑ.

Ήρθαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το τι έχει γίνει και το τι προβλέπεται να γίνει με τα χρήματα που έχουμε διασφαλίσει. Tα χρήματα για το Νομό Θεσσαλονίκης είναι περίπου 5,5 εκατ. Ευρώ και μόνο για το Σειχ Σου είναι 1,5 εκ. Ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθούμε από κοντά οτιδήποτε αφορά στο περιβάλλον και να κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις για έργα που βοηθούν δραστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως αυτά για τη διαχείριση απορριμμάτων”.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές του Νομού Αχαΐας, προκειμένου να εξεταστεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, η αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και η χρηματοδότησή τους από προγράμματα που υλοποιούνται από το ΥΠΕΚΑ.

—Σύλληψη εμπρηστή

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνελήφθη 40χρονος, μετά από εκτεταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Υμηττό 3 και 5 Ιουλίου και στου Παπάγου 14 και 22 Ιουλίου.

Σχόλια