Οι Θίνες Βαρθολομιού Ηλείας γίνονται χωματερή – Κίνδυνος πυρκαγιάς

0
28

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μια σπίθα αρκεί, για να χαθεί ολοκληρωτικά και το δάσος Θινών στο Βαρθολομιό. Την αδιαφορία του δήμου Πηνειού για το πανέμορφο δάσος Θινών, καυτηρίασε μέσω του IONION FM, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Μένιος Πατσός.

Κατήγγειλε περιστατικό που σημειώθηκε την Δευτέρα στις 8.20 το βράδυ, όταν συνάντησε απορριμματοφόρο του δήμου Πηνειού να κατευθύνεται προς τις Θίνες. Κατηγόρησε τον δήμαρχο για αθέτηση της άτυπης συμφωνίας που είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες στο δημοτικό συμβούλιο και προέβλεπε ο κάθε πρώην καποδιστριακός δήμος να απορροφά τα σκουπίδια του.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολύ πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσος των Θινών, αφού τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από την χωματερή και γλύφουν τα πεύκα, ακόμα και με πιθανό κίνδυνο αυτανάφλεξης.

Ο κ. Πατσός ζήτησε την αντίδραση των φορέων του Βαρθολομιού, του πρώην δημάρχου Χρήστου Βρυώνη και πρότεινε ακόμα και αποκλεισμό της χωματερής από τα πυροσβεστικά της ΕΣΕΠΑ.

Σημειώνεται πως από την αρχή του καλοκαιριού έχουν ξεσπάσει τέσσερις πυρκαγιές σε παράνομες χωματερές  στη γειτονική Αρκαδία ενώ νέοι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Τρίπολη.

Πηγή ilialive, ionionfm, skai

Σχόλια