Τα χρέη του ΕΔΣΝΑ απειλούν με πλημμύρα σκουπιδιών την Αθήνα

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής εξαιτίας των χρεών που βαρύνουν τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ), φορέα που λειτουργεί τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως αναφέρει το “Εθνος” έχει ήδη έχει αποφασιστεί η διενέργεια τακτικού διαγωνισμού για τις υποστηρικτικές λειτουργίες του ΧΥΤΑ, με συνολική διάρκεια 26 μηνών, ο οποίος εάν δεν υπάρξουν νέα κωλύματα δεν πρόκειται να τελεσφορήσει πριν από τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Γιάννης Σγουρός παρουσίασε ως εναλλακτικές τη λειτουργία του ΧΥΤΑ αποκλειστικά με τους εργαζομένους του Συνδέσμου, την προσωρινή ανάθεση του έργου σε ιδιώτη έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ή αλλιώς τη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Οι διευθυντές του Συνδέσμου διαβεβαιώνουν πως οι υπηρεσίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν το εν λόγω έργο και προκειμένου να μην κλείσει η μοναδική ουσιαστικά χωματερή του Λεκανοπεδίου, οι αρμόδιοι οδηγήθηκαν στην επιλογή του ιδιώτη μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η διαδικασία αυτή, όπως τόνισε και ο κ. Σγουρός, προβλέπεται από τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών. Η σχετική σύμβαση θα σταλεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα προχωρήσει μόνον εφόσον υπάρξει έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

econews

Σχόλια