Υδροναύτες: εθελοντικές δράσεις στην Πάτμο το Σαββατοκύριακο

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού και τον Δήμο Πάτμου, διοργανώνουν διήμερο εθελοντικών δράσεων και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην Πάτμο, στις 21 και 22 Ιουλίου 2012.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου ομάδα μελών της  οργάνωσης με τις υποδείξεις του Giuseppe Notarbartolo di Sciara, προέδρου του Tethys Research Institute θα πραγματοποιήσει φωτογράφιση και κινηματογράφηση του βυθού της Πάτμου με στόχο την αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στους βυθούς του νησιού, υλικό το οποίο θα αξιολογηθεί και θα αξιοποιηθεί επιστημονικά από το ινστιτούτο Tethys.

Την Κυριακή, 22 Ιουλίου με την συνεργασία τοπικών αυτοδυτών θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός βυθών σε επιλεγμένα σημεία της Πάτμου και στόχος είναι τόσο την αποκατάσταση των βυθών όσο και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Παράλληλα με τις δράσεις θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας ευαισθητοποίησης του κόσμου και προστασίας του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ

Σχόλια