Θεσσαλονίκη: εθελοντές μοίρασαν σταχτοδοχεία στις παραλίες

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προώθησης περιβαλλοντικών δράσεων συμμετείχε στην εκστρατεία για «Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα» την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, με ειδικό σταντ που στήθηκε για το σκοπό αυτό μπροστά από το γυάλινο Περίπτερο Ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διανομή ατομικών επαναχρησιμοποιούμενων σταχτοδοχείων άμμου στους πολίτες, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και τη διεθνή εταιρεία καπνικών προϊόντων JT International (JTI).

Παράλληλα, συμπληρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός ερωτηματολογίων, σχετικά με τη συμπεριφορά των λουομένων στις παραλίες, από την επεξεργασία των οποίων θα διεξαχθούν χρήσιμα σχετικά συμπεράσματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης υπήρξε αναπαράσταση μιας τυπικής ελληνικής ακτής με αποτσίγαρα και ακόμη μιας καθαρής.

Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την κατάσταση των ακτών σήμερα. Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη ανταπόκριση των μη καπνιστών, όπως και το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετοί πολίτες οι οποίοι θεώρησαν άσκοπη τη χρήση του σταχτοδοχείου, δεδομένου ότι δε θα επισκεφτούν καμιά παραλία φέτος, λόγω των οικονομικών δυσχερειών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από την εκστρατεία «Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα» είχε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει, να ακούσει και να καταγράψει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για καθαρές παραλίες και για το λόγο αυτό προτρέπει και άλλους παράκτιους Δήμους να υιοθετήσουν αντίστοιχες ενέργειες.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια