ΑΠΕ: στα 2.500 MW η εγκατεστημένη ισχύς

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα 2.500 MW φτάνει πλέον η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που λειτούργησε στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας τον Ιούνιο, με τα φωτοβολταϊκά να συνεχίζουν να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 15,5% ή κατά 96,97 MW μέσα σε ένα μήνα. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr, η συνολική ισχύς από φωτοβολταϊκά που είναι και η ακριβότερη τεχνολογία όσον αφορά τις τιμές αγοράς από το σύστημα, φθάνει πλέον τα 724,18 MW.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο πρώτο εξάμηνο του 2012 η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 60,70%, ενώ η ισχύς όλων των εν λειτουργία ΑΠΕ από 2.095, 44 MW τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 14,9% ως το τέλος Ιουνίου και έφτασε τα 2.409,10 MW.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε η Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) που έχει μείνει σταθερή στα 89,07 MW από τον Ιανουάριο, ούτε οι ΑΠΕ που λειτουργούν στα μη συνδεδεμένα νησιά.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η μεγάλη αύξηση της πράσινης ενέργειας ευθύνεται για τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες του συστήματος με αποτέλεσμα το ΥΠΕΚΑ να εξετάζει τη μείωση των εγγυημένων τιμών.

Σχόλια