Επίδομα θέρμανσης με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις 15 Οκτωβρίου 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Με την εφαρμογή του μέτρου η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί στα επίπεδα του 1,30 – 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1 ευρώ που είχε διαμορφωθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο κράτος 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο, την ίδια στιγμή, το Δημόσιο θα χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 100-150 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 για την καταβολή επιδομάτων θέρμανσης με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και σε οικογένειες που κατοικούν σε περιοχές της χώρας όπου επικρατεί δριμύ ψύχος το χειμώνα.

Εκτός αυτού θα υπάρξει μέριμνα για τους αγρότες ώστε να μην επιβαρυνθούν από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Σχόλια