Καίγεται για τρίτη μέρα το Ζευγολατιό – Φωτιά και στα Αργυρά Αχαΐας

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σύμφωνα με tanea.gr, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και κατακαίει δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Επίσης, από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Αργυρά Αχαΐας, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατευθύνονται στην περιοχή πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων.

Στην περιοχή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα , 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Σκύρου , Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας.

Επίσης πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια