ΕΕΑΑ: Το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης σε 15 Δήμους

3
716

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργάνωσε και φέτος, σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας μας, το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της ΕΕΑΑ, σύμφωνα με την οποία η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού δημιουργεί ολοένα και πιο ευσυνείδητους πολίτες που μαθαίνουν για την ανακύκλωση συσκευασιών, την «αγκαλιάζουν» και την εντάσσουν με αποτελεσματικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

Για μια ακόμη χρονιά, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΕΕΑΑ επισκέφθηκε ολόκληρη την Ελλάδα και μετέδωσε το ρυθμό της ανακύκλωσης σε μικρούς και μεγάλους.

Με βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά του παιχνίδια, ψυχαγωγεί και παράλληλα εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Από τον Μάιο έως και σήμερα, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης έχει ταξιδέψει ήδη σε 15 δήμους της Ελλάδας, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να έχουν ήδη λάβει μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΕΕΑΑ, μέσω της οποίας γνώρισαν τον Μπλε Κάδο και διασκέδασαν μέσα από τον κόσμο της ανακύκλωσης των συσκευασιών!

Οι Δήμοι που έχουν υποδεχθεί το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης είναι οι εξής:

Αθηναίων, Διονύσου, Αχαρνών-Θρακομακεδόνων, Ευόσμου, Ζωγράφου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Σερρών, Τρικάλων, Θηβών, Καλαμαριάς, Παλαιού Φαλήρου,  Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαλακάσας-Ωρωπού, Λαμίας και Αλεξάνδρειας.

3 Σχόλια

 1. Καλησπερα σας
  Θα ηθελα να μαθω κατω απο ποιες προυποθεσεις επιλεχτικαν οι δημοι σε αυτο το προγραμμα? Οσο αφορα τους δημο Φιιλοθεη-Ψυχικο που το γνωριζω καλα δεν δουλευεται σωστα η ανακυκλωση οσο δουλευεται εδω κοντα 20 χρονια στα ΒριλισσιαΚαλη συνεχεια
  Ευχαριστω πολυ

 2. Xρόνια σας πολλά και καλή χρονιά,

  Είμαι μέλος του Συλλόγου Γονέων του 15ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου και ήθελα να μάθω αν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης του Λούνα Παρκ ανακύκλωσης στο σχολείο μας.

  Ευχαριστώ

 3. Επίσης ενδιαφερόμαστε σαν σύλλογος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panel στο σχολείο μας.
  Υπάρχει τέτοια δυνατότητα άραγε και τι πρέπει να κάνουμε? Υπάρχει κάποιο κρατικό πρόγραμμα επιχορήγησης για τέτοιες περιπτώσεις?

Comments are closed.