Μαίνεται η φωτιά στο Ζευγολατιό – Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από τη χωματερή της περιοχής, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σποράδων, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)
Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και
-όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια