Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία;

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε χαμηλή βλάστηση στη χαράδρα στον Άγιο Κωνσταντίνο Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης στο έργο συνδράμουν δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Χαλκιδικής,  Θεσσαλονίκης, Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ηλείας, Αχαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια