«Πράσινα» υλικά οικοδομής: μείωση ΦΠΑ προτείνει ο Ν. Μπατιστάτος

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Αν η τρόικα απαγορεύει τη μείωση του ΦΠΑ συνολικά στην κατασκευή μιας οικοδομής, αυτός τουλάχιστον να μειωθεί στα «πράσινα» υλικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, τα ενεργειακά τζάμια, τα αλουμίνια με θερμοδιακοπή, τα μονωτικά υλικά και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου η κατοικία να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία και να απαλλαγεί κατά το δυνατόν από το πετρέλαιο ή από το ηλεκτρικό ρεύμα σε ότι αφορά κύρια στη θέρμανση του σπιτιού».

Αυτό προτείνει προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, Γενικός Διευθυντής της ομώνυμης κατασκευαστικής, προκειμένου και το κόστος της οικοδομής να συμπιεσθεί, αλλά και να δοθεί έμφαση στη χρήση υλικών ενεργειακής εξοικονόμησης, παράγοντα σημαντικό στην απόφαση για κατασκευή ιδιόκτητης κατοικίας.

Σήμερα, με τις απαγορευτικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που από τον Οκτώβριο ακριβαίνει ακόμα περισσότερο με την εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης, η απαίτηση για κατοικία που θα εξοικονομεί ενέργεια γίνεται όλο και πιο έντονη και υπάρχουν λύσεις, που μειώνουν δραματικά ή ακόμα και μηδενίζουν τις δαπάνες για θέρμανση.

Η εταιρεία batistatos.gr εργάζεται προς αυτό τον σκοπό και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις δικές της προτάσεις που αναβαθμίζουν την πράσινη κατοικία και «απελευθερώνουν» πλήρως τα νοικοκυριά από τη δαπάνη πετρελαίου για θέρμανση. .

Σχόλια