Οι δύο ιδρυτές του WWF Ελλάς τιμήθηκαν με τη «Διάκριση Ραμσάρ» για τους υγρότοπους

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, κατά την Τελετή Έναρξης της Διάσκεψης της Σύμβασης Ραμσάρ (COP11) για τους υγροτόπους διεθνούς σημασίας, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, o Δρ Λουκ Χόφμαν (Luc Hoffmann) και ο Θύμιος Παπαγιάννης, τιμήθηκαν με το «40ο Επετειακό Τιμητικό Βραβείο Ραμσάρ» και τη «Διάκριση Ραμσάρ» αντιστοίχως, για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην ολοκληρωμένη διατήρηση και την αειφόρο χρήση των υγροτόπων.

Η κοινή αναγνώριση των δύο συνιδρυτών του WWF Ελλάς είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την οργάνωση. Ο Δρ Χόφμαν (ένας από τους ιδρυτές του WWF International και ιδρυτής του βιολογικού σταθμού Tour du Valat) και ο Έλληνας αρχιτέκτονας-πολεοδόμος Θύμιος Παπαγιάννης έχουν συχνά εργαστεί μαζί για την προώθηση της προστασίας της φύσης και των υγροτόπων ιδιαίτερα.

Ανάμεσα σε άλλα έχουν:

*εργαστεί για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας MedWet του Ραμσάρ για τη διατήρηση των Μεσογειακών υγροτόπων,

*διατελέσει μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς WWF, αλλά και του WWF Ελλάς.

*εργάστηκαν μαζί για την ίδρυση της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών προωθώντας τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των λαών της Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ. Ο Λουκ Χόφμαν ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας, τον οποίον διαδέχθηκε ο Θύμιος Παπαγιάννης μέχρι και σήμερα.

Ο Λουκ και ο Θύμιος αποτελούν έμπνευση για όλους στο WWF Ελλάς ώστε  να συνεχιστεί αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια.

Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε για την ακούραστη προσφορά τους για την προστασία του Ελληνικού και παγκόσμιου φυσικού περιβάλλοντος.

WWF Ελλάς

Σχόλια