Θεσσαλονίκη: συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση προϊόντων

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση προϊόντων σε απόρους αφού αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα κατά τη διάρκεια της διανομής οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες τη Δευτέρα.

«Αντί να σαπίζουν τα προϊόντα στις αποθήκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών να τα διαθέσουν σε δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με συμπολίτες που δεν μπορούν να αγοράσουν ακόμη και το ζαρζαβατικό τους», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης,  ο οποίος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της μόνιμης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με τη Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά αγαθών.

«Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας για την στήριξη συνανθρώπων μας που πραγματικά έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί, μέσα από την διάθεση προϊόντων πρώτης ανάγκης. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης δίνουμε προτεραιότητα στους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», ανέφερε η Αντιδήμαρχος  Καλυψώ Γούλα.

Τη Δευτέρα ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διένειμε στον χώρο της πύλης 6 του λιμανιού, 27 τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων σε απόρους και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες τους Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια