Πέθανε το γιγάντιο Πάντα που γεννήθηκε στο Τόκιο μετά από 24 χρόνια

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πέθανε τελικά την Τετάρτη, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, το γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε στο Τόκιο.

Το νεογέννητο είχε τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και η είδηση της γέννησής του έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς επρόκειτο για το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο «Ueno» μετά από 24 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος, το αρσενικό πάντα, που ακόμα δεν είχε όνομα, πέθανε από πνευμονία το πρωί της Τετάρτης.

Ένας φροντιστής του ζωολογικού κήπου βρήκε το μωρό, που γεννήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ξαπλωμένο ανάσκελα στο στήθος της επτάχρονης μητέρας του, χωρίς να αναπνέει.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε επίσημα μια ώρα αργότερα, μετά από τις επίμονες προσπάθειες των κτηνιάτρων να το επαναφέρουν στη ζωή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου ανέφερε ότι την ώρα που η μητέρα, εν ονόματι Shin Shin, θήλαζε το νεογέννητο, στους αεραγωγούς εισχώρησε γάλα. Μάλιστα κατά την αυτοψία βρέθηκαν ίχνη γάλακτος στο βρογχικό σωλήνα του μικρού πάντα.

Τα γιγάντια πάντα έχουν πολύ χαμηλό ρυθμό γεννήσεων και στα προγράμματα αναπαραγωγής των πάντα που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία, συχνά εφαρμόζεται η μέθοδος της τεχνητής γονιμοποίησης.

Η  Shin Shin και ο Ri Ri, οι γονείς του άτυχου πάντα κατέφθασαν από την Κίνα στον ζωολογικό κήπο του Τόκιο στις 11 Φεβρουαρίου του 2011.

econews

Σχόλια