ΣΥΡΙΖΑ: πολιτικό εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ εξέφρασε αντιπροσωπεία του κόμματος στο πλαίσιο συνάντησης με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιχείρησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας naftemporiki.gr, στελέχη του κόμματος υπογράμμισαν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα στερήσει ένα αποτελεσματικό μοχλό κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας αλλά και της ευρύτερης δραστηριοποίησης στη Ν.Α.Ευρώπη».

Εκτός αυτού, υποστήριξαν ότι η ιδιωτικοποίησή της «θα παραδώσει στον ιδιώτη το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας 920 εκ. ευρώ, χωρίς κόστος μετά τη λήξη της άδειας διανομής των ΕΠΑ, θα ζημιώσει ακόμη και ταμειακά το δημόσιο και θα στερήσει ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής διπλωματίας από τη χώρα, καθιστώντας αμφίβολη τη συνέχιση σχεδίων εθνικής σημασίας όπως οι ενεργειακοί αγωγοί».

Τέλος, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ αλλά και της ΔΕΗ  και των ΕΛΠΕ και ότι θα στηρίξει τον ευρύτερο πανενεργειακό αγώνα, χαρακτηρίζοντας την η ιδιωτικοποίηση των σημαντικών αυτών ενεργειακών φορέων πολιτικό εθνικό έγκλημα.

Σχόλια