Μελιτζάzz 2012 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα τετραήμερο ethno-jazz μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το Λεωνίδιο Αρκαδίας από την Πέμπτη 12 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz 2012 συνδυάζει τοπικούς και μακρινούς χορούς και μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες γεύσεις.

Μαζί λαούτο και καχόν, τσακώνικος χορός και flamenco, ταραντέλα και απτάλικο. Μαζί πολυφωνικά της Μακεδονίας καισεφαραδίτικα της Ισπανίας, γκρεκάνικα της κάτω Ιταλίας και jazz manouche/gypsy swing της Γαλλίας, παραδοσιακά σμυρναίικα και ανδαλουσιανές bulerias.

Στο Λεωνίδιο, σε έναν τόπο αρχοντικό, στην καρδιά της Τσακωνιάς, μιας σπάνιας γωνιάς της Μεσογείου.

Η Μεσόγειος με τον ουρανό και τη θάλασσά της, τα εξαιρετικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, τους πολιτισμούς χιλιετιών, το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Και ταυτόχρονα το σήμερα της Μεσογείου, η δεινή κατάσταση των περισσότερων από τους λαούς της, οι πόλεμοι, οι επαναστάσεις, η δυστυχία, η φτώχεια και η οικονομική κρίση.

Κρατάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε και συνεχίζουμε. Η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου, η ατμόσφαιρα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, οι jazz μελιτζανογεύσεις και έτοιμο το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσογειακή μουσική κουζίνα μελιτζάzz.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.melitzazz.gr

Σχόλια