Σκιάθος: αντιπυρική προστασία με μπλε βαρέλια από τις μυδοκαλλιέργειες

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν στη δασική περιοχή Μαντράκι 14 «καλλωπισμένα» βαρέλια με νερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βαρέλια συνέλλεξαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012» και τα οποία είχαν ξεβράσει τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες.

Τα μπλε βαρέλια έκαναν και φέτος απόβαση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ρυπαίνοντας τις ακτές. Δυστυχώς προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες από όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Έτσι, πέρα από την αντιπυρική προστασία, αφού συνολικά πάνω από 4,5 τόνοι νερού είναι διαθέσιμοι, δίνεται και το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Τοποθετήθηκε επίσης ενημερωτική πινακίδα με αναφορά στην σημασία της προστασίας του Αισθητικού Δάσους Μαντράκι.

Η παραπάνω δράση, είναι μέρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας που εισήγαγε τον Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Λιακόπουλο Γιώργο Διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου, τον κ. Ταμπάκη Βασίλη υπεύθυνο της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου και τον Δασοφύλακα κ. Βασιλείου Κώστα για την πολύτιμη συνεργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της παραπάνω δράσης.

Σχόλια