Λονδίνο: 108 γιγάντια πάντα κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ (video)

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο κατέκλυσαν 108 γιγάντια πάντα εκπαιδευμένα στην παραδοσιακή κινεζική πολεμική τέχνη Τάι Τσι Τσουάν.

Με την εκδήλωση, που προσέλκυσε πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε η πρώτη Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Πάντα, καθώς τα αξιαγάπητα ζωάκια κινδυνεύουν σοβαρά με εξαφάνιση.

Ο αριθμός 108 δεν είναι τυχαίος. Τόσα είναι τα πάντα που φιλοξενούνται στο κορυφαίο ερευνητικό κέντρο για τη διατήρηση και την αναπαραγωγή του είδους στην επαρχία Τσενγκντού στην Κίνα.

Τα πάντα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπαραχθούν σε συνθήκες αιχμαλωσίας ωστόσο το καταφύγιο στο Τσενγκντού, καθώς και πολλοί ζωολογικοί κήποι, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και τώρα τα πάντα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας έχουν φτάσει τα 400.

Τα ζώα που μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία σταδιακά επανεντάσσονται στην άγρια φύση, οπότε γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του είδους.

Το πρώτο γιγάντιο πάντα μετά από 24 χρόνια

Το πρώτο μωρό πάντα μετά από 24 χρόνια γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο «Ueno» στο Τόκιο.

Η  Shin Shin και ο Ri Ri κατέφθασαν από την Κίνα στον ζωολογικό κήπο του Τόκιο στις 11 Φεβρουαρίου του 2011.

Το τελευταίο διάστημα η Shin Shin παρουσίαζε σημάδια εγκυμοσύνης και τελικά γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.

Τηλεοπτικές εκπομπές μετέδωσαν συγκινητικές εικόνες από τον ζωολογικό κήπο με τη Shin Shin να κρατά στο στήθος της ένα μικροσκοπικό πλασματάκι, το μωρό της.

Όπως αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο, το μικρό πάντα «έκλαιγε» πάρα πολύ δυνατά όταν γεννήθηκε.

econews

Σχόλια