Κρήτη: οριοθετήθηκε ο υγρότοπος Καλού Ποταμού από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Κυριακή 01 Ιουλίου 2012 και ώρα 11:00πμ η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου διοργάνωσε  δράση για την οριοθέτηση και προστασία του υγρότοπου Καλού Ποταμού.

Μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου, εκπρόσωποι της WWF, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού, το Τοπικό Συμβούλιο Καλού Χωριού και εκπρόσωποι της Δ.Α.Ε.Α.Ν. ήταν όλοι εκεί. Η οριοθέτηση έγινε με την τοποθέτηση πασσάλων και σκοινιού σε μια περιοχή αμμοθίνων όπου φύεται το κρινάκι της θάλασσας και είναι μέσα σε όρια προστατευόμενης περιοχής. Παράλληλα, έγινε καθαρισμός της περιοχής από πλαστικά και σκουπίδια με την βοήθεια των μικρών εθελοντών μας.

Η δράση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με πληροφορίες σχετικά με την σημασία και την περιγραφή του υγροτόπου, αλλά και τους τρόπους προστασίας του. Επίσης, με ένα μικρό κανό που προσφέρθηκε από ένα κάτοικο της περιοχής καθαρίστηκε η εκβολή του Καλού Ποταμού, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια ποικιλία πανίδας από μικρές χελώνες μέχρι χρωματιστές λιβελλούλες.

Όλο το πρωινό, αν και κουραστικό, ήταν πολύ ευχάριστο, αφού πάντα, όταν προσφέρουμε κάτι που ξέρουμε ότι θα αναδείξει, θα ενημερώσει και θα προστατέψει το φυσικό μας περιβάλλον, νιώθουμε πως υπάρχει η ελπίδα ότι μια μέρα σαν άνθρωποι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε αρμονία με αυτό και δείχνοντας τον σεβασμό που του αξίζει.

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου ευχαριστεί τα παιδιά από την WWF που βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού και το Τοπικό Συμβούλιο Καλού Χωριού για την στήριξή τους καθώς και την Δ.Α.Ε.Α.Ν. που ανέλαβε το κόστος των ενημερωτικών πινακίδων και των υλικών οριοθέτησης.

Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Σχόλια