Ναυάγησε η πρόταση για καταφύγιο φαλαινών

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο κενό έπεσε η πρόταση των κρατών της Λατινικής Αμερικής για δημιουργία καταφυγίου φαλαινών στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής παρουσίασαν την πρότασή τους στην ετήσια σύνοδο της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, υποστηρίζοντας ότι ένα καταφύγιο θα βοηθούσε στη διατήρηση και την παρατήρηση των φαλαινών.

Κατά την ψηφοφορία πάνω από τις μισές χώρες υπερψήφισαν την πρόταση, ωστόσο για να περάσει χρειάζεται πλειοψηφία τριών τετάρτων.

Σε δηλώσεις του ο Marcos Pinta Gama, εκπρόσωπος της Βραζιλίας στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, τόνισε ότι είναι απαγοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά ικανοποιημένος για το γεγονός ότι διεξήχθη ψηφοφορία για το θέμα.

«Πιστεύουμε ότι το καταφύγιο αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία για την προστασία των φαλαινών στο Νότιο Ατλαντικό και την προώθηση της έρευνας, που είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση τους», ανέφερε.

Στη σύνοδο που διεξήχθη στον Παναμά συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα το κυνήγι φαλαινών από τους αυτόχθονες ή ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών στη διατήρηση των κητωδών.

econews

Σχόλια