Γυμνή επιστήμονας δαμάζει φάλαινες στην παγωμένη Αρκτική (photos)

4
41

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αψηφώντας τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, η 36χρονη Natalia Avseenko, πετά τα ρούχα και τη στολή της για να δαμάσει δυο φάλαινες beluga, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου πειράματος.

Η θαρραλέα Ρωσίδα, που ασχολείται επαγγελματικά με τις καταδύσεις, αποφάσισε να «ξεγυμνωθεί» καθώς οι θαλάσσιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι φάλαινες beluga δεν θέλουν να έρχονται σε επαφή με τεχνητά υλικά όπως η στολή του δύτη.

Οι φάλαινες beluga είναι γνωστές για τις εκφράσεις του προσώπου τους, που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες εκφράσεις.

Στις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη Λευκή Θάλασσα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, οι φάλαινες δείχνουν να απολαμβάνουν το κολύμπι με την 36χρονη.

Ο μέσος άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει αν μείνει για πέντε λεπτά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Η Natalia ωστόσο είναι ειδική στη yoga και χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές διαλογισμού για να κρατά την αναπνοή της και να παραμένει στα παγωμένα νερά (-1,5 βαθμοί Κελσίου) για 10 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 100.000 φάλαινες beluga στην άγρια φύση.

Photo credit  Viktor lyagushkin / KNS News
econews

4 Σχόλια

  1. Θαυμαστό το κατόρθωμα της Ρωσσίδας αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια: Οι φάλαινες αυτές ΔΕΝ είναι ελεύθερες. Μια περιοχή της θάλασσας είναι περιφραγμένη και οι φάλαινες παγιδευμένες… Εκπαιδευτές προσπαθούν να τις «εξημερώσουν» πριν από τη μεταφορά τους στα διάφορα δελφινάρια του κόσμου. Δείτε την περσινή δημοσίευση στην MailOnline @ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2004042/Naked-female-scientist-tries-tame-beluga-whales-arctic.html#ixzz1zmV9gV3g

  2. Και το «ερευνητικό πρόγραμμα» επίσης ακούγεται λιγάκι «ύποπτο», δεδομένου ότι το δελφινάριο Georgia Aquarium, αυτήν την εποχή, έχει παραγγείλει από τη Ρωσσία 18 τέτοιες φάλαινες μπελούγκα, τις οποίες σχεδιάζει να διαμοιράσει στα διάφορα δελφινάρια των ΗΠΑ. Τα ζώα έχουν ήδη αιχμαλωτιστεί, φυλάσσονται σε τσιμεντένια δεξαμενή και είναι έτοιμα για την μεταφορά τους, εκτός εαν η παγκόσμια κατακραυγή καταφέρει να ματαιώσει αυτήν την εισαγωγή, όπως ματαιώθηκαν πέρισυ και ανάλογα σχέδια στην Κίνα. Σημειωτέον ότι, για λίγη ώρα διασκέδαση στην πισίνα και μια φωτογράφηση με τα ζώα αυτά, το δελφινάριο χρεώνει γύρω στα 200 ευρώ το άτομο… Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περισσότερα εδώ: http://www.zoenature.org/2012/07/25124/ και εδώ: http://greenglobaltravel.com/2012/01/30/destinations-bathing-with-belugas-at-the-georgia-aquarium/

  3. Πόσο αισχρά γραμμένο είναι αυτό το άρθρο! Πέρα από την παραπληροφόρηση που εντόπισες, Kaki, ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν, στάζουν προκατάληψη!
    «Θαρραλέα» η Ναταλία, «δαμάζει» τις beluga, που «δείχνουν να απολαμβάνουν το κολύμπι με την 36χρονη»!
    Αφορμή για λίγο εξωτικό γυμνό μου φαίνεται η υπόθεση… Σιγά μην τους ένοιαξε ότι «δεν θέλουν να έρχονται σε επαφή με τεχνητά υλικά όπως η στολή του δύτη», αφού τις ετοιμάζουν για το σκλαβοπάζαρο! :-(

Comments are closed.