Μην τρώτε ντομάτες, είναι "χριστιανικές"!

0
833

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μια ομάδα Αιγυπτίων Ισλαμιστών, γνωστή και ως Σαλαφιστές προειδοποίησε τους ομόθρησκούς τους μουσουλμάνους ότι η κατανάλωση ντομάτας δεν ενδείκνυται διότι πρόκειται για “χριστιανική τροφή”.

Οι Σαλαφιστές βασίζουν τον ισχυρισμό τους στο σταυροειδές σχήμα του εσωτερικού μιας ντομάτας όταν κοπεί στη μέση.

Στη σελίδα της “Λαϊκής Αιγυπτιακής Ισλαμικής Ένωσης” -όπως είναι το επίσημο όνομα της οργάνωσης- στο facebook αναρτήθηκε το σχόλιο πως “η κατανάλωση ντομάτας εφεξής απαγορεύεται διότι είναι χριστιανική. Η ντομάτα τιμά τον σταυρό αντί για τον Αλλάχ και λέει ότι ο Αλλάχ είναι τριαδικός (σαν την Αγία Τριάδα των Χριστιανών).

“Μια αδελφή από την Παλαιστίνη” συνεχίζει το μήνυμα “είδε στον ύπνο της τον Προφήτη του Αλλάχ να κλαίει και να προειδοποιεί κατά της κατανάλωσης ντομάτας. Αν δεν διαδώσετε το μήνυμα να γνωρίζετε ότι είναι ο διάβολος που σας εμπόδισε”.

Στη συνέχεια αντιδράσεων και δηκτικών σχολίων, οι Σαλαφιστές διαχειριστές της ομάδας αναδιπλώθηκαν λέγοντας πως δεν απαγορεύουν την κατανάλωση ντομάτας, αλλά το κόψιμό της στη μέση διότι αποκαλύπτεται το σύμβολο του σταυρού.

Οι Σαλαφιστές στην Αίγυπτο, όπως και όλοι οι άλλοι Μουσουλμάνοι Σαλαφιστές, ενδιαφέρονται πολύ για τα κοινωνικά θέματα σύμφωνα με την αυστηρή θρησκευτική εξήγηση. Πρόκειται για πραγματικούς «φονταμενταλιστές» μ’ όλη τη σημασία της λέξης.

Κατά τα άλλα εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε ελεύθερα να καλλιεργούμε ντομάτεςστους κήπους και στις βεράντες μας.

econews

Σχόλια