Ποντίκια γελούν όταν γαργαλιούνται (video)

0
24

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία;

Πώς κάνει κανείς ένα ποντίκι να γελάσει; Τα αστεία σίγουρα δεν πιάνουν, ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ποντίκια γελούν όταν γαργαλιούνται.

Ο Δρ. Jaak Panksepp, καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχει διεξάγει μια από τις πιο διαφωτιστικές έρευνες για το θέμα. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του παρουσιάζονται στο παρακάτω video.

Όταν ο Δρ. Panksepp γαργαλά τις κοιλιές των ποντικών, τα ζώα ακούγονται να γελούν και η συμπεριφορά τους αυτή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα θηλαστικά με συναισθήματα.

Το γέλιο του ποντικού στην ουσία είναι ένα τερέτισμα υψηλής συχνότητας που η ανθρώπινη ακοή δεν μπορεί να το πιάσει. Ωστόσο στο video, που τραβήχτηκε το 1998, ο Δρ. Jaak Panksepp χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό ώστε να ακούσει τις αντιδράσεις των ζώων.

Στο video είναι ξεκάθαρο ότι τα μικρά πλασματάκια γαργαλιούνται. Όμως πώς ξέρουμε ότι τα ποντίκια γελούν και δεν παραπονιούνται; Αυτό το συμπεραίνουμε από το γεγονός ότι τα ποντίκια κυνηγούν το χέρι του κτηνίατρου όταν σταματά να τα γαργαλάει.

Και το γαργαλητό δεν έχει ευεργετικά αποτελέσματα μόνο για τα ποντίκια.

«Η έρευνα αυτή μας οδήγησε στην ανάπτυξη ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο», δήλωσε ο Δρ. Panksepp.

econews

Σχόλια