«Πάρε Μέρος και Καθάρισες»: 2.400 εθελοντές συγκέντρωσαν τόνους σκουπιδιών

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), ένωσε τις δυνάμεις του για ακόμα μια χρονιά με το MEDASSET, το Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών και ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την 1η φάση της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες». Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών που έλαβαν μέρος στις δράσεις του προγράμματος.

H εκστρατεία περιελάμβανε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων. Στις δράσεις, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.400 εθελοντές των τοπικών σχολείων, φορέων, σωματείων, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, σε 8 δήμους σε όλη τη Ελλάδα.

Στα 12,6 χλμ παραλίας που καθάρισαν συμβολικά οι εθελοντές, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 1,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και 1,8 τόνοι απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο δέσμευσης της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες«, οι καθαρισμοί των ακτών θα επαναληφθούν με την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2012. Στο μεταξύ σας καλούμε να οργανώσετε το δικό σας καθαρισμό παραλίας στις περιοχές υλοποίησης της εκστρατείας και να γίνετε μέρος της λύσης!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.apostolinero.com ή το www.medasset.gr.

Τι είναι το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»:

Με άξονα το μήνυμα «Νοιάσου για το νερό», στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Ελλήνων σχετικά την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων καθώς και την πρακτική συμβολή στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα, (Coca-Cola Hellas & Coca-Cola Τρία Έψιλον) στο πλαίσιο της δέσμευσης του για υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών για τη διασφάλιση μιας Βιώσιμης Ανάπτυξης, ξεκίνησε το 2007, μετά από 1,5 χρόνο μελέτης, το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», με την υποστήριξη του Μεσογειακού Σκέλους της Διεθνούς Σύμπραξης για το Νερό (GWP: Global Water Partnership)

Τι είναι το MEDASSET:

Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.

Σχόλια