Συγκινητική διάσωση λεοπάρδαλης στην Ινδία (video)

1
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μια αρσενική λεοπάρδαλη που έπεσε και παγιδεύτηκε σε δεξαμενή στην ανατολική Ινδία έσωσαν οι δασοφύλακες, με τη βοήθεια ενός διχτυού.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε φυτεία τσαγιού στην περιοχή Siliguri. Οι εργάτες είδαν το άτυχο ζώο την ώρα που πήγαιναν για δουλειά και αμέσως ειδοποίησαν τους δασοφύλακες.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι σε ασφαλές σημείο και παρακολούθησαν με αγωνία την προσπάθεια της λεοπάρδαλης να πιαστεί από το δίχτυ και να βγει από τη δεξαμενή.

Όταν το ζώο τα κατάφερε όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άγρια ζώα περιφέρονται κοντά σε οικισμούς στην Ινδία λόγω της καταστροφής των οικοτόπων τους, που καθιστά πολύ δύσκολη την εξεύρεση τροφής.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τουλάχιστον μία λεοπάρδαλη πεθαίνει κάθε μέρα στην Ινδία, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από την Εταιρεία Προστασίας Άγριας Ζωής της Ινδίας (WPSI). Οι μισοί από αυτούς τους θανάτους προκαλούνται από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι στοχεύουν αυτά τα θαυμάσια μεγάλες γάτες για τα δέρματα, τα νύχια τους και άλλα μέρη του σώματος.

Comments are closed.