Εξήντα πυρκαγιές σε μια ημέρα

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνολικά 60 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες από τις 6 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr.

Οι περισσότερες σβήστηκαν γρήγορα, ωστόσο υπήρξαν και φωτιές που προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Στη Σαλαμίνα η φωτιά «έγλειψε» σπίτια στην περιοχή Βασιλικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπό έλεγχο βρισκόταν χθες το απόγευμα η πυρκαγιά σε δασική έκταση, η οποία εκδηλώθηκε χθες στις 12:45 στην περιοχή Στεφάνι – Καλογερικό Κορινθίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50, στον Καραθώνα Ναυπλίου, καθώς και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Προσήλιο Βοιωτίας.

Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και στους Αγίους Αποστόλους στην Κοκκινιά Τροιζηνίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr ή www.civilprotection.gr) για σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

-όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Mε βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια