Πυρκαγιές σε Ναύπλιο, Πάτρα, Βοιωτία

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε χθες στη θέση Προσήλιο, στη Βοιωτία, σε χαμηλή βλάστηση.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα σπίτια της περιοχής, ωστόσο η φωτιά έχει κάψει δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

-Εύβοιας (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

-όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια