Αεροπλάνο πετάει πάνω από τον Ατλαντικό με τηγανόλαδο

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα τον Ιούνιο του 2001, η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ρόλο της στην ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων.

Όπως ανακοίνωσε, ένα από τα αεροσκάφη της θα πετάξει από το Άμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι και συγκεκριμένα λάδι για τηγάνισμα που προέρχεται από εστιατόρια.

Η πτήση έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού σήμερα ξεκίνησαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Boeing 777-200, που αναμένεται να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 23:55 ώρα Ελλάδος, επιβαίνει και ο Ολλανδός υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών, Joop Atsma.

Βιώσιμα βιοκαύσιμα

Το βιοκαύσιμο που θα χρησιμοποιήσει το Boeing 777-200 παρασκευάζεται από την SkyNRG, η οποία ιδρύθηκε το 2009 από την KLM σε συνεργασία με τον Όμιλο North Sea Group και την εταιρεία Spring Associates.

Σήμερα η SkyNRG έχει ηγετική θέση στην παραγωγή βιώσιμης κηροζίνης και τροφοδοτεί περισσότερους από 15 αερομεταφορείς παγκοσμίως.

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM αντιμετωπίζει θετικά τη χρήση διαφορετικών ακατέργαστων υλικών για το τελικό προϊόν, αρκεί να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων η ουσιαστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στη βιοποικιλότητα και τον εφοδιασμό τροφίμων.

econews

Σχόλια