Φωτοβολταϊκά: ίσως τον Ιούλιο η δραστική μείωση των εγγυημένων τιμών στη Γερμανία

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο νόμος για τη μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία ενδέχεται να ψηφιστεί πριν τις 7 Ιουλίου εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των κρατιδίων καταλήξουν σε συμφωνία εντός της εβδομάδας που διανύουμε.

Το σχέδιο της Καγκελαρίου Αγκέλας Μέρκελ να μειώσει σε πρωτοφανές επίπεδο τις επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά από την 1η Απριλίου δεν πέρασε από την άνω Βουλή το Μάιο υπό το φόβο της απώλειας θέσεων εργασίας και θα επανεξεταστεί από διακομματική επιτροπή στις 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τομέα ανανεώσιμης ενέργειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ενέργειας της Γερμανίας, Κάρλα Βόλμερ είναι δυνατή μια επίτευξη συμφωνίας πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση Μέρκελ επιθυμεί τη μείωση του ρυθμού των ετήσιων νέων εγκαταστάσεων κατά το ήμισυ, καθώς η νέα εγκατεστημένη ισχύς ανήλθε στο πρωτοφανές 7,5 Γιγαβάτ το προηγούμενο έτος. Η χώρα σχεδιάζει την εγκατάσταση 52 Γιγαβάτ φωτοβολταϊκών έως το 2020 με ετήσια νέα ισχύ της τάξης των 2,5 GW-3,5GW.

Παρά τις μειώσεις των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά στόχος των Γερμανών είναι τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες να παραμείνουν ελκυστικά ως επένδυση.

econews

Σχόλια