Συναγερμός για τη λυσσασμένη αλεπού

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συναγερμός έχει σημάνει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά το περιστατικό λύσσας, μερικούς μήνες πριν, σε αλεπού στα Σκόπια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr, όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της περιφέρειας Α.Μ-Θ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης, για την προστασία από την ασθένεια στη χώρα μας εφαρμόζεται από το 2012 πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας.

«Μετά από συνεργασία με κυνηγούς, θηροφύλακες, δασαρχείο και ιδιώτες κτηνιάτρους, αποφασίσαμε τη λήψη προληπτικών μέτρων καθώς, για πρώτη φορά, εντοπίστηκε αλεπού με λύσσα τόσο κοντά στη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σαχπατζίδης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται ο εμβολιασμός των σκύλων, γατών και λοιπών σαρκοφάγων, ηλικίας άνω των 3 μηνών.

Επίσης, όλα τα κατοικίδια σαρκοφάγα, ηλικίας άνω των τριών μηνών που πρόκειται να μετακινηθούν, πρέπει να είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας τουλάχιστον 21 ημέρες πριν τη μετακίνηση τους, ενώ πρέπει να  συνοδεύονται από βιβλιάριο υγείας του ζώου ή διαβατήριο του ζώου.

Σχόλια